Hvordan velge riktig landeveissykkel

De siste årene har vi sett en stor utvikling i landeveissykler. Alt fra aero rammer, til rammer som demper, skivebremser osv. Vi vil prøve å hjelpe for at det skal bli lettere å ta et valg og finne riktig sykkel.  
IMG_0802

Det viktigste når man skal kjøpe seg ny sykkel er å finne ut hvilke egenskaper man ønsker i sykkelen. Her kan man få veldig mye forskjellig.

Klatresykler:
Dette typen sykkel er den mest normale typen sykkel som vi selger. Sykkelen er ofte rittorientert og kommer med tynne rør og rammene er ofte lette. Tynne setestag vi gi denne sykkelen god komfort på dårlig underlag og den vil føles lett og kvikk i motbakke. Sittestillingen kan til tider være ganske aggressiv og utstrakt (avhengig av produsent).

Aero Racere:
Ofte er disse rammene laget i karbon materiale og er lette og veldig stive. Rammene er oftest laget med ovale rør, noe som gjør at rammen ikke flekser. Man vil føle veldig på underlaget og at sykkelen er veldig responsiv. Komfort messing er ikke dette det du bør gå for om du ønsker en behagelig oppreist sittestilling.

Komfort Racer:
Dette er et begrep som kan misforstås, syklene her har veldig like egenskaper som de tradisjonelle racere, men de har ofte et høyere styrerør som gjør at man får en mer oppreist sittestilling. Flere modeller kommer også med dempefunksjoner. Dette gjør at de blir mer behagelig å sykle på, uten at dette går ut over den gode responsen.

Matrialer:
Syklene som produseres idag er som oftest produsert i aluminium og karbonfiber. Dette avhenger litt av prisen. Aluminium sykler er som regler noe rimeligere enn karbon, men ofte kan følelsen bli vel så bra om man kjøper en aluminium sykkel med godt utstyr fremfor en karbon sykkel med enklere utstyr. Samtidig øker salget av custom lagde sykler som ofte blir laget i stål og titan. Her får du skreddersydd sykler etter dine egen behov. Ta en titt på våre custombygg her.

Felgbremser:
Den klassiske felgbremsen har endret seg lite siden den ble funnet opp i 1890. Bremsen gir god bremsekraft under de fleste forhold, men har noen svakheter. Hvor gode bremsene er er avhengig av hvilket materiale felgene dine er laget av, i regnvær er det for eksempel dårlig bremsekraft mot karbonfelger. I tillegg vil bremsen gå varm og miste litt kraft ved lange utforkjøringer.

TREK ÉMONDA SL 7 DISC kr. 49.999,-

Skivebremser:
Landeveissykler har de siste årene begynt å få skivebremser. Det har vært mye diskusjoner om dette er fremtiden, men vi kan vel slå fast at det er fremtiden. Etter flere år med testing ser vi nå at den nye “landeveis standarden” vil bli veldig bra. Selve caliperen er mindre og ser nettere ut enn de vi er vant med å se på terrengsykler. En skivebrems vil gi overlegen bremsekraft uavhengig av værforhold og materiale på hjulsettet.

Gruppesett:
De forskjellige gruppesettene er hovedsakelig fra 3 leverandører, Shimano som er japansk er markedsleder og brukt på store deler av syklene vi har i butikkene. Sram er amerikansk og hatt en stor fremvekst på cyclocross og grussegmentet de siste årene med 1×11 utvekslingen. Campagnolo er den italienske varianten, mange har nærmest religiøst forhold til merket, vi hos Sørensen Sykler har erfaring fra alle merkene og kan hjelpe deg å finne riktig utstyr.

Størrelse:
Det å finne riktig størrelse og sykkel er det viktigste for å ha en bra opplevelse på sykkelen. Vi har lang erfaring med å finne riktige størrelse og tilpasse sykkelen til deg som kunde. De forskjellige merkene har som regel størrelses guider, men disse skal man ikke stole blindt på.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal ha kan du ta kontakt med oss på telefon (22 19 20 60) eller på info@sorensensykler.no

 

Mer fra Guide