Masse lys, helt uten batteri!

Hva gjør du når du er på langtur og går tom for strøm på din Garmin eller Lykt, du har ikke powerbank og nærmeste bensinstasjon er flere mil unna?
3F510683-AB41-4B46-83CC-84323DF11375-1920x1280

Det var en problemstilling jeg aldri hadde i mitt hode når jeg startet å sykle. Årene gikk og jeg syklet lengere og lengere turer, Iblant fra tidlig morgen til langt ut i kveldsmørket.

Det var alltid et lite stressmoment når jeg tok lunsj eller en kaffe, mine øyne gikk fra hjørne til hjørne på kaféen i jakten på et strømuttak. Om jeg ikke fant det så måtte man gi en haug med ledninger og ladere til den litt sure og stressede sommerdeltiden for å få ladet Garminen og lykten i 20 min.

Når jeg blev interessert i touringsykling så ble det enda verre, da ville jeg som regel sove under åpen himmel eller i telt og der var det i hvert fall ikke noe strøm å oppdrive.

Som den sykkelnerden jeg er begynte jeg å søke på Google, hva gjør folk som sykler langt og som ikke ønsker å drasse på store og tunge powerbanks?

Etter å ha speidet på utallige forskjellige internettforum så fant jeg ut at dynamo fortsatt eksisterte, dynamo for meg var noe jeg hadde på min DBS damesykkel fra 1982 på hytta.

Mye har skjedd siden den tid og det viser seg at noen smarte tyskere hadde nå laget nav der dynamoen var blitt integrert. Navet har minimalt med motstand å sikrer lys, ladning av mobil og sykkelkomputer så lenge sykkelen er i bevegelse.

I dag bruker jeg dynamo både på pendlersykkel og touringsykkelen min. Det er ekstremt deilig å ikke trenge tenke på om jeg har ladet lyset eller om jeg har nok med strøm på Garminen min hver gang jeg skal ut å sykle.

Sørensen Sykler tilbyr forskjellige løsninger som vil passe akkurat ditt behov, om du skal pendler til jobb hver dag eller skal legge ut på en lang sykkelferie, vi har det du trenger!

Navet vi selger er det har minst motstand men samtidig som det lager mest energi. Det er av merket Son Nabendynamo aka SON28 og er laget i Tyskland. Det er det ekstremt populært og er et av de mest driftssikre navene på markedet.

På lysfronten så har vi valgt å bruke tyske Supernova Designs og Sinewace Cycles, Etter mye research så kom vi frem til at dette er det mest driftssikre og det beste produktet for pengene.

Om du kun trenger ladefunksjon til f.eks. mobiltelefon eller sykkelcomputer så har vi en USB-konverter fra Sinewave som festes enkelt på stemmet eller i din barbag.

Ta kontakt for ditt drømme setup og pristilbud på komplette systemer.

Mer fra Guide